“Каквото влиза, това и излиза е девизът на привържениците на храненето

...
“Каквото влиза, това и излиза е девизът на привържениците на храненето
Коментари Харесай

Органичната диета: универсален хранителен режим или скъпо удоволствие

“Каквото влиза, това и излиза ” е девизът на последователите на храненето с органични артикули. За тях е доста по-важно колко е качествена храната, а не от коя тъкмо група е и какъв брой калории дава на организма.

Невъзможно е да се каже, че органичната концепция има основател и явен генезис. Голям дял за въвеждането си обаче дължи на американския педиатър Алън Грийн, опитал върху себе си изгодите от храненето само с органична храна в продължение на цели три години и споделил резултатите със света.

Идеята за хранителния експеримент се зародила в лекаря след среща с производител на млечни артикули, който разказал, че въвел органически метод на развъждане на животните и те към този момент не се разболявали.

Като педиатър, изложен на многочислени болести, доктор Грийн забелязал, че по време на опита боледува доста рядко и се усеща изпълнен с сила. Успял да смъкна много килограми и да усъвършенства функционалността на черния си дроб.

“Ако не ядеш месо на всяко хранене и то се трансформира в в допълнение, а не главно ядене е допустимо да напълниш чинията си със здравословна органична храна на допустима цена ”, споделя още доктор Грийн за органичната диета.

А на нас ни стига да погледнем една от най-известните фенки на органичните храни – Ел Макферсън на нейните към този момент над 50 години, с цел да се замислим за сходен опит.

        Вижте тази обява в Instagram.                      

Публикация, споделена от Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) на Юли 4, 2019 в 9:39 PDT

“Вярвам в хубостта, която извира от вътрешната страна на открито. Тайната на положителната фигура е салдото сред изгодата и удоволствието. И, несъмнено, хубаво е това, което ядем да е с етикет Organic ”.

Коя храна е органична

Органична на процедура е всяка храна, в случай че е чиста и екологична – без минерални торове, хормонални добавки, пестициди и генно инженерство.

При производството на органични артикули е забранено да се употребяват химически способи за преправка, синтетични и генномодифицирани съставки.

Предимства и дефекти на органичната диета

Ползите от тази диета са: детоксикация и пречистване на черния дроб и лимфната система, загуба на тегло, усилване на метаболизма, възстановяване на съня и балансиране на хормоните. И най-много приемане на всички нужни на организма нутриенти, витамини и минерали.

Основен недостатък на храненето с органични артикули, както настояват критиците ѝ, си остава нейната досегаемост. Местата, на които се предлага към момента са малко, а асортиментът не изключително разнороден. Истинско предизвикателство е да се откри и ресторант, в който се готви единствено с органични съставки и това да не ни коства месечната заплата.

Повечето хора въпреки всичко споделят, че биха се хранили извънредно органично, само че това, което ги стопира е цената на храните, надвишаваща няколко пъти цената на същите артикули, отгледани или обработени по обичайния, всеобщ метод.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР